O nama

 

Škola za balet i ritmiku je državna umjetnička plesna škola koja provodi predškolsko pripremno i osnovno obrazovanje iz klasičnog baleta i suvremenog plesa te srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje scenski plesač. Nastava se provodi prema Planovima i programima propisanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i to na tri lokacije: Zagorska 16 ( sjedište škole), OŠ Špansko Oranice i OŠ Tituš Brezovački.

Nastavu održava ukupno 35 učitelja i nastavnika plesnih i glazbenih predmeta, a škola broji oko 250 učenika i polaznika predškolskih programa.

Svake godine, već tradicionalno, učenici škole nastupaju na školskim produkcijama za Božić i kraj nastavne godine, klavirskim produkcijama i brojnim plesnim događanjima izvan škole. Oni najmarljiviji imaju priliku gostovati u drugim plesnim školama diljem Republike Hrvatske te predstavljati Školu na natjecanjima gdje ostvaruju zavidne rezultate.

 

Cilj nam je pružiti našim učenicima priliku da razvijaju svoju ljubav prema plesu i pokretu uz stručno vodstvo i individualni pristup te stvoriti samostalne mlade umjetnike i zaljubljenike u ples koji će se plesu uvijek rado vraćati.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK