Aleida Viduka

 

Završila Školu za ritmiku i ples u Zagrebu.
U “OŠ za Balet i Ritmiku” zaposlena je od 1995. godine kroz koje je plesno obrazovala i odgojila veliki broj učenica.
Pročelnica je plesnog odjela i voditeljica Stručnog vijeća škole, te predsjednica Školskog odbora.
Učenice škole redovno priprema za sudjelovanja na brojnim javnim nastupima, TV snimanjima, produkcijama škole, te Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa (u disciplini suvremeni ples) u Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru i Varaždinu kao plesni pedagog i koreograf. Sa učenicama je osvojila niz prvih, drugih i trećih nagrada od kojih posebno treba izdvojiti:
– 1999. g. 1. nagradu u II kategoriji – solo
– 2000. g. 1. nagradu u II kategoriji – skupine
– 2004. g. 1. nagradu u II kategoriji – skupine
– 2005. g. dvije 1. nagrade u II kategoriji – solo
– 2006. g. 1. nagrada u II kategoriji – skupine
– 2007. g. dvije 1. nagrade u II kategoriji – solo
– 2008. g. 1. nagrada u II kategoriji – skupine
– 2009. g. dvije 1. nagrade u II kategoriji – solo
– 2010. g. prva nagrada sa osvojenih 100 bodova i prvim mjestom na cjelokupnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Na natjecanju je također sudjelovala i kao tajnica, pročelnica i nekoliko puta kao član ocjenjivačkog suda u disciplini suvremeni ples.
Isto tako, bila je više puta član stručne komisije za izradu propozicija za Državno natjecanje učenika suvremenog plesa.

Na 2. i 3. Hrvatskom natjecanju Mia Čorak Slavenska, učenice koje je pripremala, osvojile su posebnu nagradu u A kategoriji.
Za 4. Hrvatsko natjecanje Mia Čorak Slavenska izradila je zadanu koreografiju za B kategoriju. U istoj kategoriji učenice koje je pripremila osvojile su prvu i drugu nagradu.

Redovito se stručno usavršava, te kao pročelnica idejno i organizacijski doprinosi realizaciji školskih produkcija, audicija i od ove školske godine 2010/2011. školskog natjecanja.
Više puta je bila mentorica pripravnicima koje je uvodila u stručno pedagoški rad.

Jedna je od autorica državnog Nastavnog plana i programa za osnovnu školu suvremenog plesa i Nastavnog plana i programa za srednju plesnu školu za zvanje scenski plesač (pripremni razred), koje je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 2006., odnosno 2008.g.
Dobitnica je posebnog priznanja i zahvalnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa 2000., 2006., 2009. i 2010. godine za izvrsne rezultate u radu sa učenicama.

Članica je međunarodne plesne udruge daCi i udruge Ples i dijete, daCi Hrvatska.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK