Antonijeta Šeketa Gleich

 

Školu za klasični balet u Zagrebu završila je 1981. god. Od 1981. god. u stalnom je angažmanu baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta. Tijekom desetogodišnjeg umjetničkog rada nastupala je u cjelokupnom klasičnom i modernom baletnom repertoaru.

Pedagoškim radom bavi se od 1984. god. ( Narodno sveučilište Velika Gorica, Baletni studio gđe. Silvije Hercigonja, Zagrebački plesni ansambl, plesni studio Mare Sesardić).
Godine 1992. izabrana za rukovoditelja škole za balet i ritmiku pri kazalištu “Trešnja”. Godine 1994. izdvojila i osamostalila OŠ za balet i ritmiku iz sastava kazališta “Trešnja”, te istu vodila kao ravnateljica do 2008. godine. Kao dugogodišnja ravnateljica prve osnovne baletne škole kompletno je uredila prostore škole te učiteljima i učenicima omogućila što kvalitetnije izvođenje nastave.

Učlanila je školu u HDGPP, daCi, te nizom javnih nastupa svojih učenika kao i učenika škole na produkcijama, natjecanjima, humanitarnim koncertima kao i TV emisijama dokazala potrebu djelovanja umjetničke plesne škole.
Izradila prve propozicije te utemeljila prvo hrvatsko natjecanje učenika klasičnog baleta u Republici Hrvatskoj 1994. pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i HDGPP-a. Na istom sudjelovala sa svojim učenicima osvojivši nagradu.
U suradnji sa Zavodom za školstvo omogućila je polaganje stručnog ispita za sve plesače klasičnog baleta i suvremenog plesa koji se bave plesnom pedagogijom u umjetničkim školama.
Dugogodišnja je članica Predsjedništva HDGPP-a ( od 1995. god. ), članica Državnog povjerenstva za provedbu Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa RH, povjerenstva za izradu normativnih i podzakonskih akata. Predsjednica je ocjenjivačkog suda klasičnog baleta, pročelnica suvremenog plesa i članica ocjenjivačkog suda na Danima Treps-a.
Kao voditeljica stručnog aktiva plesnih pedagoga organizirala je mnoge stručne seminare i skupove u suradnji s nadležnim institucijama.
Od strane Ministarstva imenovana je članicom Državnog Povjerenstva za izradu prijedloga Zakona o umjetničkim školama.

Svojim stručnim člancima o plesnim školama i plesnom školovanju sudjelovala je na izradi, objavljivanju kao i predstavljanju monografija povodom 50. I 60. obljetnice HDGPP-a.
Na 5. Međunarodnom simpoziju Medicina i glazba održala je stručno predavanje na temu Osobnost baletnih umjetnika a dio predavanja objavljen je u časopisu Tonovi.
Jedna je od recenzentica knjiga: Mladi Lisinski, Životni jadi Lisinskog autora S. Rozgaja kao i knjige Kad sviranje glazbe boli koju je priredio D. Breitenfeld. Istovremeno baveći se pedagoškim radom njezini učenici nastupali su na 5. međunarodnom simpoziju, na predstavljanju knjige V. Lisinskog u Koncernoj dvorani V. Lisinski, na svečanoj 6o. obljetnici HDGPP-a u Glazbenom zavodu, na plesnim susretima škola u Rijeci te mnogim drugim.

Za dugogodišnji profesionalni rad unaprijeđena je u zvanje učitelj mentor.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK