Dora Čataj Alić

 

Rođena u Zagrebu 1985. godine. Svoje prvo plesno iskustvo stekla je u gimnastičkom društvu “Sokol” i na privatnim satovima klasičnog baleta kod Melite Skorupski. Ubrzo nakon toga upisuje se u školu za Klasični balet na Ilirskom trgu gdje završava osnovno školovanje. Svoje školovanje nastavlja u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, maturirala 2004. godine u klasi Jelene Vrdoljak. Kao učenica sudjeluje na brojnim nastupima, Regionalnim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa gdje osvaja prve i druge nagrade u skupinama i kao solist.

Od 2003. godine stalni je član Zagrebačkih plesnih solista, te nastupa u predstavama (u Zagrebu i Hrvatskoj) kao što su: “Bilo zemlje”, “Modeliranje prirode” i dječja predstava “Vreteno”. 2004. godine postaje članom podmlatka Studija za suvremeni ples i također nastupa u predstavama za mlade i odrasle kao što su: “Svoga tijela gospodar” i “Change/Exchange”. Sudjeluje na raznim plesnim seminarima i radionicama, a najviše sudjelovala na seminarima plesnih tehnika: Graham, Release, Nicholai. Paralelno studira pravo na Pravnom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu.

Od 2006. godine zaposlena je u OŠ za balet i ritmiku kao učitelj suvremenog plesa i ritmike. Sa učenicama sudjeluje na brojnim nastupima, natjecanjima i tv snimanjima. Na Regionalnim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa osvaja s učenicama prve i druge nagrade ( šest prvih nagrada i četiri druge nagrade). Također je sudjelovala na natjecanjima plesača suvremenog plesa “Mia Čorak Slavenska”, gdje je 2010. godine sa učenicom osvojila drugu nagradu u B kategoriji. Željela bi upisati plesnu akademiju u Zagrebu.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK