Lidija Božić

 

Rođena 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala u školi za klasični balet 1984. godine u Zagrebu. Uz školovanje od 1980. godine postaje članicom Studija za suvremeni ples, gdje sudjeluje u nizu komedijskih predstava, snimanja i samostalnih produkcija studija, do 1984. godine.

Nakon usavršavanja u Italiji s pedagozima Milanske skale od 1985. godine, dobiva stalni angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu. Od 1993. godine radi u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku kao učiteljica klasičnog baleta te za potrebe škole i grada dobiva niz priznanja i pohvalnica u pripremi koreografija i natjecanja na državnim natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, gdje 1998. godine osvaja drugu nagradu i 2002. godine treću nagradu u kategoriji klasični balet-skupina. Također priprema nastupe plesnih grupa za potrebe raznih kulturnih manifestacija u drugim gradovima. Aktivno pleše i priprema učenike Umjetničke škole na seminarima baroknih plesova od 2003. godine u suradnji s voditeljicom-magistrom baroknih plesova iz Engleske Marry Collins, a 2005./06. samostalno uvježbava i priprema plesače renesansne udruge “Raguseum” Dubrovnik.

2006. godine dobiva radno mjesto učiteljice klasičnog baleta u “OŠ za Balet i Ritmiku” u Zagrebu. S učenicama škole nadalje sudjeluje na brojnim nastupima škole, a 2008. godine osvaja drugu nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, odjela za suvremeni ples – druga kategorija grupe. 2010. godine dobiva priznanje za sudjelovanje na natjecanju “Mia Čorak Slavenska”, u pripremi učenica u kategoriji suvremeni ples, solo.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK