Osnovna škola

 

Osnovno plesno školovanje u pravilu traje 4 godine, a najbolje ga je započeti s 9 godina. Djeca od 7 do 9 godina starosti mogu  upisati predškolske pripremne programe u trajanju od jedne do dvije godine gdje kroz igru uče prve plesne korake.

Učenici se mogu, prema željama i predispozicijama, upisati na Odjel za klasični balet ili Odjel za suvremeni ples, što su im ujedno i glavni predmeti tijekom predškolskog i osnovnog plesnog obrazovanja.

Za upis je potrebno proći provjeru sposobnosti, odnosno audiciju.

Ovisno o izboru glavnog predmeta, učenici pohađaju pripadajuće sporedne predmete te imaju priliku upoznati se i s drugim plesnim tehnikama, sviranjem klavira i osnovama glazbe uz koju je ples usko vezan.

Plesna se škola pohađa uz općeobrazovnu školu u suprotnom turnusu i popodnevnim ili večernjim satima, četiri ili pet puta tjedno prema rasporedu koji se sastavlja početkom školske godine.
Učitelji škole su redom obrazovani plesači klasičnog baleta i suvremenog plesa te glazbenici s diplomom Muzičke akademije koji nastavu izvode prema planu i programu propisanom od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

  © 2015 Škola za balet i ritmikuOVOJE LINK